Αποστολές – Επιστροφές

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

 

Α. Πληροφορίες Αποστολής και Κόστος Μεταφορικών

Οι αποστολές γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Τα περισσότερα προϊόντα μας αποστέλλονται εντός 1-3 εργάσιμων ημερών με κάποια συνεργαζόμενη εταιρεία courier. Υπάρχει η δυνατότητα για αποστολή και αυθημερών παραλάβη των προϊότνων μέσω Lockers, εφόσον τα προϊόντα είναι διαθέσιμα, και παραλαβή των προϊόντων την επομένη μέρα σε όλη την Ελλάδα με την εταιρεία Box Now.  Αναλυτικά παρατίθενται οι τιμοκαταλογοι των αποστολών:

Τα έξοδα αποστολής (μεταφορικά) με τα Ελτά Πόρτα-Πόρτα Courier διαμορφώνονται ως εξής:

Για αποστολές αξίας έως 39,00€ και βάρος έως 2kg το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 2,00€.

Για αποστολές αξίας από 39,00€ και άνω και βάρος έως 2kg τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Για αποστολές ανεξαρτήτου ποσού και βάρος από 2kg έως 5kg το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 3,90€.

Για αποστολές ανεξαρτήτου ποσού και βάρος από 5kg έως 10kg το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 7,50€, για κάθε επιπλέον κιλό υπάρχει χρέωση 1€.

Κόστος υπηρεσίας αντικαταβολής με τα Ελτά Πόρτα-Πόρτα ανέρχεται στα 1,80€.


 

Τα έξοδα αποστολής Ελλάδας (μεταφορικά) με την Box Now (παράδοση 1-2 εργάσιμες μέρες στα Lockers) διαμορφώνονται ως εξής:

Για αποστολές ανεξαρτήτου ποσού παραγγελίας και βάρος έως 20.0kg το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 2,10€.

Κόστος υπηρεσίας αντικαταβολής με την Box Now ανέρχεται στα 1,20€.


 

Τα έξοδα αποστολής Ελλάδας (μεταφορικά) με την DHL Express Courier (παράδοση 1-2 εργάσιμες μέρες) διαμορφώνονται ως εξής:

Για ανεξαρτήτου ποσού παραγγελίας και βάρος έως 1.0kg το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 6,86€.

Για ανεξαρτήτου ποσού παραγγελίας και βάρος από 1.0kg έως 1.5kg το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 8,50.

Για ανεξαρτήτου ποσού παραγγελίας και βάρος από 1.5kg έως 2.0kg το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 10,50€.

Για ανεξαρτήτου ποσού παραγγελίας και βάρος από 2.0kg έως 2.5kg το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 12,50€.

Για ανεξαρτήτου ποσού παραγγελίας και βάρος από 2.5kg έως 3.0kg το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 14,00€.

Για ανεξαρτήτου ποσού παραγγελίας και βάρος από 3.0kg έως 3.5kg το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 15,90€.

Για ανεξαρτήτου ποσού παραγγελίας και βάρος από 3.5kg έως 4.0kg το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 17,90€.

Για ανεξαρτήτου ποσού παραγγελίας και βάρος από 4.0kg έως 4.5kg το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 19,90€.

Για ανεξαρτήτου ποσού παραγγελίας και βάρος από 4.5kg έως 5.0kg το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 21,50€.

Η DHL Express Courier δεν διαθέτει υπηρεσία αντικαταβολής.

 

Αν επιλέξετε να πληρώσετε με PayPal υπάρχει μία επιπλέον χρέωση 3,40% + σταθερή χρέωση, που αντιστοιχεί στην προμήθεια του PayPal.

Η πληρωμή με χρεωστική/πιστωτική Κάρτα ή Κατάθεση δεν έχει καμία επιβάρυνση.

Β. Χρόνος Αποστολής και Παραλαβής της Παραγγελίας

Οι παραγγελίες που γίνονται μέχρι τις 14:00 συνήθως αποστέλλονται την ίδια ημέρα και ανάλογα τον τόπο προορισμού, εφόσον για όλα τα προϊόντα η κατάσταση διαθεσιμότητας τους είναι: “Άμεση Διαθεσιμότητα (σε απόθεμα)“. Μπορείτε να δείτε την κατάσταση διαθεσιμότητας κάθε προϊόντος στην σελίδα περιγραφής του στον παρόντα διαδικτυακό τόπο.

Μόλις γίνει η παράδοση του δέματος στο courier, θα ειδοποιηθείτε με email (εφόσον έχετε δηλώσει την ηλεκτρονική σας διεύθυνση) είτε μεsms (εφόσον έχετε δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου) για τον κωδικό αποστολής. Στην συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία του δέματος σας στην ιστοσελίδα της εταιρείας courier με την οποία πραγματοποιείται η αποστολή.

Η παραλαβή του προϊόντος συνήθως γίνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα της αποστολής. Σε ορισμένα νησιά και απομακρυσμένες περιοχές ενδέχεται να χρειαστεί μία επιπλέον εργάσιμη ημέρα. Τα Σαββατοκύριακα δεν γίνονται παραδόσεις από την εταιρεία courier.

Η ώρα παράδοσης εξαρτάται κάθε φορά από την διαδρομή του courier και δεν δύναται να είναι γνωστή κατά την αποστολή της παραγγελίας. Αν προτιμάτε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παράδοσης, μπορείτε να το γράψετε στα σχόλια της παραγγελίας σας. Από πλευράς μας θα το μεταφέρουμε στην συνεργαζόμενη εταιρεία courier, η οποία λαμβάνει υπόψη τα σχόλια αυτά, χωρίς να δεσμεύεται.

Σημειώστε πως η εταιρεία courier αποτελεί εξωτερικό συνεργάτη της Εταιρείας μας.

Γ. Πολιτική Επιστροφών

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή προϊόντων είναι να έχετε στην κατοχή σας το σχετικό παραστατικό αγοράς που αποδεικνύει την συναλλαγή (π.χ. Απόδειξη Λιανικής, Τιμολόγιο Πώλησης/Δελτίο Αποστολής).

1) Ελαττωματικά Προϊόντα

Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος απευθυνθείτε στην Εταιρεία μας για την αντικατάσταση αυτού. Η Εταιρεία μας θα αντικαταστήσει το προϊόν εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και τηρηθούν οι  παρόντες όροι.

2) Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Δικαιούστε να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση εντός 14 ημερολογιακών ημερών χωρίς να δώσετε οποιαδήποτε εξήγηση.
Η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 14 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη της ημέρας που εσείς ή ένας τρίτος, υποδειχθείς από εσάς και διάφορος του μεταφορέα, αποκτήσατε/σε τη φυσική κατοχή των εκάστοτε αγαθών.
Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλετε να ενημερώσετε σχετικά την Εταιρεία μας, εντός της παραπάνω προθεσμίας, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης που προβλέπεται στα άρθρα 3ε έως 3ια του Ν. 2251/1994 δεν ισχύει α) στην προμήθεια αγαθών τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν ή λήγουν σύντομα (π.χ. όλα τα προϊόντα βρεφικού γάλακτος δεν επιστρέφονται), β) στην προμήθεια σφραγισμένων αγαθών τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση, γ) στην προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις εξατομικευμένες προδιαγραφές του καταναλωτή, δ) στην προμήθεια αγαθών, τα οποία μετά την παράδοση, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία και ε) στην προμήθεια αγαθών, των οποίων η συσκευασία τους είναι καταστραμμένη.

Τα προϊόντα που αγοράστηκαν πρέπει να επιστραφούν στην αρχική τους κατάσταση συνοδευόμενα από το σχετικό παραστατικό (απόδειξη – τιμολόγιο) πώλησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση προτού προβείτε σε οποιαδήποτε εκ των ως άνω ενεργειών επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο τηλ. 210 5740655 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο για να σας καθοδηγήσουμε σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

3) Συνέπειες της υπαναχώρησης

Σε περίπτωση επιστροφής προϊόντος, εντός των πλαισίων των παρόντων όρων, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, είτε να του επιστραφεί το καταβληθέν ποσό, είτε να προχωρήσει σε αντικατάσταση του προϊόντος που επιστρέφει με προϊόν τουλάχιστον ίσης αξίας ή μεγαλύτερης καλύπτοντας την όποια διαφορά.

Η ανωτέρω επιστροφή χρημάτων θα εκτελεστεί από την Εταιρεία, χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο πληρωμής που χρησιμοποίησε ο καταναλωτής για την αρχική συναλλαγή, εκτός κι αν ο τελευταίος συμφωνήσει ρητώς για κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα χρεωθούν έξοδα για τέτοια επιστροφή χρημάτων, παρά μόνο εφόσον ο καταναλωτής προτείνει διαφορετικό μέσο επιστροφής των χρημάτων του (από αυτό που χρησιμοποίησε στην αρχική συναλλαγή).

Εφόσον η αγορά είχε γίνει με πιστωτική/χρεωστική κάρτα θα γίνεται ακύρωση συναλλαγής και αντίστοιχη ενημέρωση (πίστωση) του λογαριασμού του καταναλωτή, μέσα σε διάρκεια 14 ημερολογιακών ημερών από την επομένη της ημέρας που ενημερώθηκε σχετικώς η Εταιρεία.

Εφόσον η αγορά είχε γίνει με αντικαταβολή του καταναλωτή στον τόπο παράδοσης, ή σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων με το μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην αρχική συναλλαγή, η επιστροφή των χρημάτων σε περίπτωση υπαναχώρησης, θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξει ο καταναλωτής χωρίς δική του επιβάρυνση.

Σε περίπτωση που ο λόγος επιστροφής/αλλαγής του προϊόντος οφείλεται σε λάθος της Εταιρείας ή σε ελαττωματικό προϊόν, τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν την Εταιρεία, διαφορετικά τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν τον καταναλωτή/πελάτη.

4) Διαδικασία και Τρόποι Επιστροφής προϊόντων

Αποστολή προϊόντος:

Μπορείτε να μας αποστείλετε το προϊόν στην έδρα της εταιρείας μας ακολουθώντας την εξής διαδικασία:
Αρχικά συσκευάζετε το προϊόν στο κουτί στο οποίο παραλάβατε την παραγγελία σας. Μέσα στη συσκευασία τοποθετείτε σχετικό έντυπο υπαναχώρησης και αποστέλλετε το δέμα, μέσω της εταιρείας ταχυμεταφορών από την οποία παραλάβατε την παραγγελία σας, υπ΄όψιν του Τμήματος Επιστροφών της Εταιρείας μας.

Αποστολή προς:

ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΛΥΓΔΑ ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ – ΛΥΓΔΑ ΑΣΠΑΣΙΑ Ο.Ε.
Π. Τσαλδάρη 37, Περιστέρι, ΤΚ: 12134

Για περαιτέρω απορίες και καθοδήγηση σχετικά με την αποστολή του προϊόντος μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλ. 210-5740655

5) Ακυρώσεις παραγγελιών

Εφόσον καταχωρίσετε την παραγγελία σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα “www.pharmakopolis.gr είναι δυνατή η ακύρωσή της, με αποστολή μεταγενέστερου της παραγγελίας e-mail, εντός της επόμενης μίας (1) ώρας, στο και εφόσον τα προϊόντα ΔΕΝ έχουν παραδοθεί προς αποστολή.
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, να αναγράφετε τον αριθμό της παραγγελίας σας.

Παρατηρήσεις

Η Εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει νομίμως τους όρους του παρόντος ‘’ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ’’, δημοσιεύοντας τους σχετικούς νέους όρους και προϋποθέσεις στον παρόντα διαδικτυακό τόπο.

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επιστροφών από τον καταναλωτή, η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την αποδοχή επιστροφής προϊόντος, λόγω κατάχρησης του δικαιώματος υπαναχώρησης ή αντικατάστασης, ακόμα κι αν πληρούνται οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις (αρθρ. 281 ΑΚ).

Οι φωτογραφίες των προϊόντων που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα “www.pharmakopolis.gr​ δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν δεσμευτικά για την Εταιρεία μας.

Εφόσον δεν τηρηθεί η νόμιμη ως άνω διαδικασία ή δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή η επιστροφή του προϊόντος, τότε αυτό θα επιστρέφεται στον καταναλωτή, ο οποίος θα επιβαρύνεται με τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Εταιρείας μας, βρίσκεται δίπλα σας, ανά πάσα στιγμή, πριν αλλά και μετά την παράδοση των προϊόντων μας, έτοιμο να συμβάλει στη λύση οποιουδήποτε προβλήματος ή/και απορίας τυχόν αντιμετωπίσετε.